Grime/rap-ambassadören Stormzy har vält alla hinder på sin väg och orsakat upplopp på musikredaktioner, bloggkontor och allehanda forum som är lyhörda för bra skit. Backad av Wiley, Skepta och en dröse hiphop-högdjur från Storbritannien. Stormzy är it.

Han är UK-rapparen som vänt upp och ner på den inhemska hiphop-scenen med sin avant-grime och South London-flow. Ett hypnotiskt mixtape och en slaktande debut-EP, ”Dreamers Disease”, har han på sitt samvete. Han uppträdde på Later…. with Jools Holland osignad och vann Best Grime på MOBO Awards för ”Dreamers Disease”. 21 år gammal – hela livet framför sig. Vi tackar.

I höst kommer han till Sverige för att visa oss varför Storbritannien just nu har hela hiphop-världens blickar på sig. Den 14 oktober ser vi Stormzy på Yaki-da i Göteborg och den 16 oktober på Slakthuset i Stockholm. Missa inte det här tåget. Allvarligt talat, gör det inte.

LIVE PÅ SCEN INNAN MIDNATT!

Entré: 100 kr
Ålder: 20 år

Stormzy – Know Me From

Stormzy – Shut Up

14 oktober – Göteborg, Yaki-da
16 oktober – Stockholm, Slakthuset